Karlstrup Kirke

Karlstrup Kirke er en lille, velholdt middelalderkirke, der er smukt placeret på en banke ved Karlstrup Møllebæk. Den ligger lidt nord for Karlstrup Landsby i et bakket område i den nordlige del af Solrød Kommune. Fra kirkegården er der en flot udsigt udover Karlstrups marker, og mod nord kan man se Karlstrup Nyskov.

Når kirken ligger for sig selv og ikke midt i landsbyen, skyldes det, at den blev bygget som en del af en stormandsgård, der udviklede sig til et borganlæg, men som forsvandt for mere end 600 år siden. Og det er i høj grad den del af kirkens historie, der giver den en særlig aura og gør den til en stor attraktion.

Karlstrup Kirke er hvidkalket, bortset fra tårnet af røde munkesten suppleret med bånd af kridtsten, men det har også været hvidkalket engang. Der er omkring 60 siddepladser i kirken, og flere gange om måneden er der gudstjeneste. Livets store begivenheder finder også sted i kirken, og derudover er der masser af arrangementer, som især foregår i sognehuset Kirkens Hus.

Kirken er dagligt åbent for besøgende, og der er både mulighed for at sidde og nyde roen og gå på opdagelse i de mange spændende fortællinger, der knytter sig til kirken, og som du kan læse mere om herunder.

Kirkens historie

Læs om de tidligere ejere og Karlstrup Gammel Kirke

Stormandsgård og borganlæg

Læs om perioden fra 1100-1400

Inventar og interiør i kirken

Læs blandt andet om altertavlen og prædikestolen.

Kalkmalerier

Læs om den gotiske udsmykning i korets hvælv.

Dyrespor

Læs om de forskellige aftryk i kirkegulvet.

Tårn og loft

Læs om den ældste runeindskrift.

Kirkegården

Læs blandt andet om den gamle klokke

Interessante gravsten

Læs historier om Henrik Starcke og flere andre.

Sagn og myter

Læs om nisser og røvere.

Sognets historie

Læs om Karlstrups historie.

Kirkens Hus

Læs om sognehusets historie.

Kirkens præster

Se listen over alle navne siden reformationen.

Related products

Dark Preamble - Integer sapien sem, pellentesque

Dark Subtitle

Dark Body Text - Nulla iaculis lorem in dapibus aliquet. Integer interdum nibh ac faucibus sollicitudin. Aliquam luctus ante eros. Vestibulum tempor tempor nibh, a ornare velit accumsan sodales.

Call us now:

Light Preamble - Seasonal announcement or note