Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

VELKOMMEN TIL INDVIELSE AF KARLSLUNDE PARKKIRKEGÅRD

VELKOMMEN TIL INDVIELSE AF KARLSLUNDE PARKKIRKEGÅRD


# Seneste Nyt
Udgivelsesdato Udgivet søndag d. 23. april 2023, kl. 00:00
VELKOMMEN TIL INDVIELSE AF KARLSLUNDE PARKKIRKEGÅRD


Invitation til indvielse af Karlslunde Parkkirkegård

Karlslunde menighedsråd har den glæde at indbyde til indvielse af den nye Parkkirkegård søndag den 18. juni 2023 kl. 10.30 med festgudstjeneste i Karlslunde Kirke.
Biskop Ulla Thorbjørn Hansen, Roskilde Stift prædiker, og sognepræst Christina Feddersen står for tekstlæsningerne.
Efter gudstjenesten går deltagerne med biskop og præster i spidsen de 200 m til Parkkirkegården, hvor biskoppen indvier kirkegården. Herefter er menighedsrådet vært ved et mindre frokost arrangement på parkkirkegården, hvor der er rejst telt

Med venlig hilsen
På menighedsrådets vegne
Alfred Jensen formand
Parkkirkegård

Nu er det 11 år siden, at Karlslunde Menighedsråd startede arbejdet med at skaffe mere plads til gravsteder. Antallet af ledige gravsteder var faldende på den gamle kirkegård og ”Kirkegård Syd”, som den nu kaldes. Derfor blev planen at etablere en ekstra kirkegård på marken bag Vendalsgård og Våningstedgård.

Opgaven var kompliceret og tog længere tid end forventet, så menighedsrådet har været nødt til at bruge tid og penge på at skaffe ekstra gravpladser på de 2 nuværende kirkegårde.

Men nu sker der noget! Planlægningsarbejdet er afsluttet, der er afholdt licitation, og arbejdet med etableringen startede i august.

Vi får en parkkirkegård, der bliver anderledes! En kirkegård som får navnet ”Parkkirkegården”.  Tanken er at kirkegården skal rumme både livet og døden, sorgen og glæden. Der bliver områder med grave i såkaldte lunde med hvert deres karakteristika. Fx æblelunden eller fyrrelunden. Der bliver stier til gåture igennem området. Der bliver en velkomstplads med mulighed for samtale. Der bliver en lysning, en plads for og til eftertanke over livet. Kort sagt området skal rumme gravpladser, hvor man kan komme mindes og sørge, ligesom området skal rumme børn, der leger, steder der inviterer til samtale og samvær fx over en medbragt kop kaffe. Området skal både være kirkegård og rekreativt område for lokalbefolkningen.

Indtil videre er den kun for urnegrave – om et ukendt antal år kommer en udvidelse med plads til kistegrave. Der kommer stier med buske, træer og græs mellem stierne. Der bliver ikke som hidtil ”private” gravsteder med hæk omkring, men fleksibel placering af urnerne i de grønne områder. Der bliver parkeringspladser med indkørsel fra Sognevejen.

Andre sogne har etableret parkkirkegårde og skovkirkegårde, og de er blevet meget populære. Et besøg på parkkirkegården kan blive som en tur i en park eller en skov. Der bliver grønne områder og bænke, hvor man kan hvile sig og nyde landskabet.

 

Læs mere om planerne for den nye parkkirkegård fra projektets arkitekter på dette link:

https://www.lytt.dk/projekter/karlslunde-kirkegard

Se også billederne af parkkirkegård her